søndag 29. mars 2009

Hvorfor har vi egentlig Søndager?

Det sies at søndag er en hviledag. Jeg er litt uenig.

Dette er alt i alt en oppskrytt og en relativt unødvendig dag. Man hviler på søndager? Bullshit! Nå skal vi se på hvilke ulike søndager det finnes, og hvordan de fungerer inn på oss. Jeg kommer vel egentlig bare på to, men følg godt med likevel.

Den aller første er det vi kaller hangover-søndagen. Lørdagen og spesielt lørdagskvelden er som kjent selveste høyepunktet i den åh, så vidunderlige helgen. Og det må så klart feires med øl, sang og et ligg med den peneste dama på Dockside. Alt dette er så klart fryd og gammen, men kan fort omvendes til smerte og irritasjon dagen etterpå. Ølet har satt sitt preg på magen og resten av organ-spaghettien din. All den sangen har gjort at stemmen din har sagt takk for seg, pluss at en kompis hadde filmet en usedvanlig komisk snutt med mobilen sin da du med stor innsats prøvde å synge "Levva livet" av Åge og sambandet. Og muligens den jenta du våkner opp sammen med ikke var så pen som først antatt, spesielt ikke med den føflekken på tunga som henger ut når hun snorker.

Dette har gjort at vi mange her i landet HAAAAAATER søndager. Det forstås godt fra min side. Det er ikke akkurat alt det overnevnte jeg bruker å oppleve hver helg, men uansett hvor mye eller hvor lite jeg drikker så bruker ølet og legge igjen en liten presang. Jeg blir sjelden veldig bakfull, men er også i samme forsamling som dem som har smakt på Sunday's Ultimate Hangover. Altså, det har vært noen jævlige søndager på meg og.


Men hva om du ikke er ute en lørdag. Du er altfor sliten etter uka som har vært eller du har ikke økonomi til å hit town! Da er kanskje en kveld hjemme med en pizza og et par øl og en splatter-film på TV like greit. Du smiler over alle de idiotene som der og da står i regnet for å kjøpe kebab, mens du sitter der med spenolflaska klar og venter på at klokka skal slå 12 på TV1000. Den siste der var kanskje litt drøy vil du si, men ikke kom hit og benekt det. ;D

Men hva skjer morgenen etter? Du våkner opp senere enn vanlig, og hva tenker du? "Faan, imorra er det skole/jobb igjen!" Og når du i tillegg titter på mobilen og finner meldinger fra ulike kompiser der det står: "Fy faan i helvetes grønne skoger, du skulle vært med ut i går!!! Beste kvelden evver!" Du graver huet ned i puta igjen, men tenker etter hvert at det minste du kan gjøre for å prøve å få dagen til å bli bedre er å stå opp.

Og så: "What to do? What to do?" Det er ingenting å finne på. Det er ingen bra programmer på TV, bare han kule TV-pastoren som kjører motorsykkel. Ingen av vennene dine kan finne på noe, for de er enten opptatt med å jage ut alle tømmermennene som har lurt seg inn i huset eller opptatt med komme seg ut av leiligheten til den "peneste" dama på dockside som du overnatta hos sist helg uten at hun våkner opp. Og butikkene er stengt så du kan ikke kjøpe noe kulinarisk matverk, kun det gamle brødet du kjøpte sist mandag smurt med prim som er utgått på dato. Det eneste du kan gjøre er å sitte rett opp og ned og stirre på nåla i veggen som du ikke har.

Hvis du er en av de som absolutt må gjøre noe fornuftig ut av dagen ("gjøre noe fornuftig ut av dagen" vil si alt som ikke omhandler det samme som siste setning i forrige avsnitt) sånn som meg, så er det bare en ting å gjøre. Ta fram lekseboka og gjør den hjemmeoppgava du skulle ha bynt på sist studetid. Ja, det er trist å gjøre lekser akkurat da når du er på ditt mest miserable, men du vet jo at mamma har rett når hun sier at det trengs å bli gjort. Dessuten så er det greit å gjøre det da når du faktisk ikke har noe å gjøre på, enn i siste liten da du heller kunne tenkt deg på bana med de andre. Praktisk tankegang vettu, kan funke det.
Eneste som er problemet da er at tingen med "hviledag" faller litt bort. Og når sant skal sies så står det i Norges lovgivning at søndagen skal holdes hellig og skal virke som en hviledag. Så på sett og vis så bryter vi Norges lover når vi gjør lekser på søndager, og møter samtidig en usikker framtid i møte der vi må flykte fra Norsk etterretningstjeneste. Hvis vi i det hele tatt har en. Jeg er ikke sikker. Men uansett, nok en gang har søndagen lurt deg trill rundt og ler av deg mens du ligger naken i et hjørne og gråter mens du skriker: "Jeg føler meg så skitten!!!" Eller noe lignende...

Så når vi ser tilbake på dette så er søndagen ganske meningsløs. Den brukes stort sett som en dag til å riste av seg det verste av fyllesyken, eller som en unnskyldning til å ikke gjøre noe selv om du burde. Og alt dette blandet med en dag der du rett og slett sitter og gruer deg til å gå fra den gråe søndagen til den blåe mandagen.

Det eneste du trenger å spørre deg selv er: hvilke av disse har du møtt i dag?


disse her?




... eller han her?





Mitt neste oppdrag er uansett å reise på korstog ned til Stortinget til Jensemann og forlange at det norske folk skal få to lørdager istedenfor én lørdag og én søndag. Noen som støtter forslaget?

Men først... må jeg skrive videre på bokrapporten i engelsk.
Søndag er ikke min favorittdag.

Mvh
Søndagsdyret!

2 kommentarer:

Charlotte sa...

Forslaget ditt støttes veldig. I hadde tenkt å møte det første der i dag, men så måtte i stille klokka, så den timen i hadde satt av, forsvant. Synd det der...

Line sa...

Bra innlegg!